خودروسازان چینی چطور در دل اروپا رخنه می کنند

کشورهای اروپایی برای کارخانه های چینی خودروهای برقی رقابت می کنند و این در شرایطی است که اتحادیه اروپا تعرفه ها را تعیین می کند.

خودروسازان چینی چطور در دل اروپا رخنه می‌کنند

به گزارش آسیاننت، دولت های اروپایی ممکن است از هجوم خودروهای برقی چینی به بازارهایشان احتیاط کنند اما آنها همچنین برای سهمی از سرمایه گذاری در تولید و مشاغلی که رقبای جدید به ارمغان می آورند به شدت رقابت می کنند.

در حالی که اتحادیه اروپا در حال بررسی یارانه های خودروی چین و تعرفه های گمرکی بر واردات است، دولت های ملی در سراسر بلوک انگیزه های خود را برای جذب خودروسازان چینی به دنبال ساخت کارخانه های اروپایی دارند.

جیانلوکا دی لورتو، شریک شرکت مشاوره Bain & Company اظهار کرد که هزینه های تولید برای سازندگان چینی خودروهای برقی از جمله بی وای دی، چری و سایک موتور در داخل کشور بسیار کمتر است اما با این وجود آنها مایلند در اروپا کار خود را آغاز کنند تا برندهای خود را معرفی کنند و در حمل ونقل و تعرفه های احتمالی صرفه جویی کنند.

او گفت خودروسازان چینی می دانند که اگر می خواهند در میان مشتریان اروپایی مورد توجه قرار گیرند، باید خودروهایشان اروپایی در نظر گرفته شود و این به معنای تولید در اروپاست.

تصمیم اتحادیه اروپا برای تعرفه در این هفته انتظار می رود. مالیات بر واردات از یک سو، می تواند به خودروسازان اروپایی کمک کند تا بهتر با همتایان چینی خود رقابت کنند اما ممکن است خودروسازان چینی را که در حال سرمایه گذاری هنگفت و برای طولانی مدت در اروپا هستند، تحریک کند.

شرکت مشاوره الیکس پارتنرز اعلام کرد که فروش خودروهای با برند چینی در سال گذشته چهار درصد از بازار اروپا را تشکیل می داد و پیش بینی می شود تا سال 2028 به هفت درصد برسد.

مجارستان که حدود 500 هزار خودرو در سال 2023 تولید کرد، اولین سرمایه گذاری کارخانه اروپایی توسط یک خودروساز چینی را تضمین کرد که سال گذشته توسط غول خودروسازی خودروهای الکتریکی بی وای دی اعلام شد و همچنین در نظر دارد دومین کارخانه اروپایی را در سال 2025 تاسیس کند.

لهستان در حال حاضر تعدادی برنامه دارد که بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری را حمایت می کند، از جمله  انتقال به اقتصاد خالص صفر و تخفیف مالیات بر درآمد شرکت ها را تا 50 درصد ارایه می کند. مجارستان در سال های اخیر بیش از یک میلیارد دلار برای حمایت از کارخانه های باتری سازی جدید و شرکت چینی CATL  هزینه کرده است.

لهستان برنامه دارد که در حال حاضر بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری را پشتیبانی می کند. وزارت توسعه و فناوری این کشور به رویترز گفت که طرفدار گذار به اقتصاد خالص صفر و دیگری ارایه تخفیف مالیات بر درآمد شرکت ها، تا 50 درصد در مناطقی است که بیکاری زیاد است.  

اسپانیا، دومین کشور بزرگ خودروساز اروپا پس از آلمان، سرمایه گذاری را از چری تضمین کرده است که تولید آن در سه ماهه چهارم در یک کارخانه سابق نیسان در بارسلون با یک شریک محلی آغاز خواهد شد. انتظار می رود چری از برنامه 3.7 میلیارد یورویی اسپانیا که در سال 2020 برای جذب کارخانه های خودروهای برقی و باتری راه اندازی شد، بهره مند شود.

گروه انویژن چین در حال حاضر 300 میلیون یورو به عنوان مشوق برای یک کارخانه باتری 2.5 میلیاردی برای ایجاد 3000 شغل دریافت کرده است. اسپانیا همچنین ممکن است میزبان چهارمین گیگاکارخانه استلانتیس در اروپا با CATL باشد. یک منبع آگاه از برنامه های این شرکت به رویترز گفت چری در حال برنامه ریزی کارخانه دوم و بزرگ تری در اروپاست و با دولت هایی از جمله رم که مشتاق جذب خودروساز دوم برای استیلانتیس است، مذاکره کرده است.

ایتالیا می تواند از صندوق ملی خودروسازی خود به ارزش 6 میلیارد یورو بین سال های 2025 تا 2030 برای مشوق هایی برای خریداران و تولیدکنندگان خودرو استفاده کند. شرکت دانگ فنگ چین از جمله چندین خودروساز دیگر است که با رم مذاکرات سرمایه گذاری داشته است.

دو منبع آگاه به رویترز گفتند که  سایک موتور، قصد دارد دو کارخانه در اروپا بسازد. به گفته یکی از منابع، اولین مورد، مستقر در تاسیسات موجود، می تواند در اوایل جولای اعلام شود و از تکنیک مونتاژ کیت استفاده می کند و هدف آن تولید سالانه 50 هزار خودرو است. این منبع افزود که دومین کارخانه اروپایی سایک سالانه 200 هزار خودرو تولید خواهد کرد. این منبع گفت که آلمان، ایتالیا، اسپانیا و مجارستان در فهرست نهایی سایک قرار دارند.

خودروسازان چینی در اروپا، برای همه چیز از نیروی کار گرفته تا انرژی و رعایت مقررات با هزینه های بالاتری روبرو هستند اما هزینه های صادرات خودروهای ساخت چین می تواند به سرعت افزایش یابد و حاشیه های در حال حاضر محدود را تهدید کند.

دی لورتو از Bain & Company اظهار کرد که یک خودروی 15 هزار یورویی که در چین تولید می شود به هزینه های حمل ونقل و تدارکات بین 500 تا 3000 یورو نیاز دارد. دی لورتو گفت: خودروسازان چینی ممکن است هزینه نیروی کار در شمال اروپا را برای تولید رقابتی بسیار بالا بدانند، در حالی که در جنوب ایتالیا یا اسپانیا تعادلی از هزینه های نیروی کار کمتر و استانداردهای تولید نسبتاً بالا را ارایه می دهند.

انتهای پیام

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خودروسازان چینی چطور در دل اروپا رخنه می کنند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خودروسازان چینی چطور در دل اروپا رخنه می کنند"، کلیک کنید.