به گزارش خبرنگار آنلاین، «سینما» یکی از هنرهای هفت گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس ها و گروه های خبری رسانه ها به خود اختصاص می دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می شوند. در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش روی مخاطبان همراه خبرگزاری آنلاین قرار دهیم.
«اتاق فرار» و «ایساتیس»؛ پرمخاطب ترین بسته فیلم کوتاه و مستند در هنر و تجربه
از زمان شکل گیری گروه سینمایی «هنر و تجربه»، فیلم کوتاه مورد توجه بیشتری قرار گرفت و اکران عمومی فیلم های کوتاه در این گروه سینمایی معنایی دیگر پیدا کرد و امیدی برای فیلمسازان سینمای کوتاه برای اکران فیلم هایشان شکل گرفت. فیلم های کوتاه در بسته هایی 4 الی 7 فیلمی به صورت یک اکران واحد در سینماهای «هنر و تجربه» اکران می شدند که این روش، از سوی فیلمسازان سینمای کوتاه بسیار مورد توجه قرار گرفت. از سال 1398 تاکنون؛ بسته های «یلدای کوتاه»، «108 دقیقه در یک قرن»، «بازگشت کوتاه»، «هفت»، «وضعیت قرمز»، «پنج گان کوتاه»، «یک سانس؛ چند رویا»، «ژانر وحشت» و «ژنریک؛ شش فیلم شش نگاه» و «اتاق فرار» اکران شده اند.
اقبال عمومی به فیلم های کوتاه به اندازه سینمای بدنه نیست اما در هفته ای که گذشت اعلام شد تعداد مخاطبانی که بسته فیلم کوتاه «اتاق فرار» را دیدند، بیش از همه بسته های قبلی بوده اند.
این اتفاق برای فیلم مستند «ایساتیس» نیز افتاد و اکران این فیلم مستند نیز با اقبال عمومی مواجه شده است. مستند «ایساتیس» ساخته علیرضا دهقان طبق آمار در سامانه سمفا تاکنون بیش از 10 هزار مخاطب داشته است.
پیش از این فیلم های «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان پور، «پسر انسان» به کارگردانی سپیده میرحسینی و «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی پرمخاطب ترین فیلم های «هنر و تجربه» (1401 تاکنون) بودند.
اضافه شدن 3 فیلم به چرخه اکران سینماها
جلسه شورای صنفی نمایش روز یکشنبه 9 اردیبهشت در خانه سینما برگزار شد که پس از بررسی، قرارداد سه فیلم ثبت شد؛ فیلم سینمایی «تاوان» به کارگردانی رامین سهراب زاده و تهیه کنندگی محسن صرافی به سرگروهی پردیس سینمایی هنر شهر آفتاب شیراز. فیلم سینمایی «نیلگون» به کارگردانی حسین سهیلی زاده و تهیه کنندگی ایرج محمدی با پخش «رسانه فیلمسازان مولود» به سرگروهی سینما فرهنگ و فیلم سینمایی «قلهک» به کارگردانی و تهیه کنندگی مصطفی شایسته با پخش «هدایت فیلم» به سرگروهی پردیس سینمایی ملت. همچنین مقرر شد اکران فیلم های سینمایی «تاوان» و «نیلگون» از 19 اردیبهشت در سینماهای سراسر کشور آغاز شود.
حسین سهیلی زاده پیش از این، موفقیت هایی را با سریال های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی در جذب مخاطب به دست آورده است و «نیلگون» اولین فیلم بلند سینمایی او محسوب می شود و باید دید که مخاطبان سینمایی نیز از اثر او استقبال می کنند یا خیر.
مصطفی شایسته تهیه کننده و کارگردان سینما است که تهیه کنندگی آثاری چون «بی پولی» و «کنعان» را در کارنامه دارد. او نیز که کارهای سینمایی معدودی را کارگردانی است، در سال 1402، فیلم های «قلهک» و «خرچنگ» را ساخته است و حالا «قلهک» طی روزهای آینده به اکران می رسد.
فیلم «تاوان» هم همان «لایه های دروغ» است که پیش از این در جشنواره فیلم فجر اکران شد و به عنوان اولین فیلم اکشن مشترک ایران و فنلاند معرفی شده است.
شایعاتی برای رفتن رییس سازمان سینمایی و رد آن
در چند روز اخیر شایعاتی مبنی بر برکناری و تودیع محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی از سمت خود منتشر شده بود که در نهایت مهدی سموعی رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب توییتی به این شایعات پایان داد و تودیع یا تغییر محمد خزاعی را رد کرد.
مهدی سموعی، ابتدای این هفته با انتشار یک توییت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شنبه در شورای زیر ساخت وزارت فرهنگ، محمد خزاعی گزارش خوبی داد، به آقای وزیر شایعات اخیر را گفتم و جویا شدم. آقای اسماعیلی در جلسه و پشت بلندگو گفت: خزاعی کارهای نیمه تمامی دارد که با مدیریت او تا پایان دولت به اتمام خواهد رسید. تمام. امروز خبر رکوردشکنی دیگری را از فروش سینما شنیدیم. از همکاران درخواست دارم به حاشیه ها توجه نکنند. تغییری در مدیریت سازمان سینمایی نداریم.»
اولویت های تولید سینما در سال جدید چیست؟
رییس سازمان سینمایی اولویت های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال 1403 را در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد.
خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید، عنوان کرد: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی و اخلاقی، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسایل اجتماعی، خدمات و پیشرفت های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت های ابلاغی تولیدات امسال است. با سیاست های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم ها، پیش بینی می شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.
افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم کوتاه
انجمن سینمای جوانان ایران سقف حمایت های خود از تولید فیلم کوتاه را در همه سطوح تولیدی افزایش داد. این انجمن به عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه ای سینما و کشف و حمایت از استعدادهای سینمایی ایران می داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح ها و فیلم نامه های کوتاه سینمایی می پردازد و بنابر سطح فیلمساز و فیلمنامه، در سه قالب «فیلم اولی»، «نیمه حرفه ای» و «حرفه ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می کند.
طبق مصوبه هیات مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه ها در فرآیند پیچینگ در سال 1403، فیلم اولی ها تا سقف اعتبار 25 میلیون تومان، فیلم های نیمه حرفه ای تا سقف 125 میلیون و فیلم های حرفه ای می توانند تا سقف 250 میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند. همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالابودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد به علاوه متمم) برای فیلم اولی ها تا سقف 50 میلیون تومان، برای نیمه حرفه ای ها تا سقف 250 میلیون تومان و برای حرفه ای ها تا سقف 300 میلیون تومان خواهد بود.
اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
سامانه ثبت طرح مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از 17 اردیبهشت 1403 بازگشایی می شود. علاقه مندان به سینمای مستند و همکاری با مرکز گسترش می توانند از 17 اردیبهشت 1403 با ورود به سامانه ثبت طرح درdefc.ir (بخش تولید) طرح خود را ثبت کنند. پیگیری وضعیت بررسی طرح ها و نتایج در سامانه مرکز و صفحه شخصی امکان پذیر است.
اولویت های مرکز گسترش نیز همچون اولویت هایی که سازمان سینمایی اعلام کرده، به «خانواده و جمعیت»، «محیط زیست، مدیریت انرژی، حیات وحش»، «طرح مسایل اجتماعی، پرسشگری، مطالبه گری»، «پیشرفت و تولید در کشور» و «انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت فلسطین» اختصاص دارد.
طرح هایی که در قالب این اولویت ها نباشند اما با معیارهای تولید و حمایت در مرکز گسترش همخوانی داشته باشند، فرصت ساخت را به دست خواهند آورد، همچنین طرح هایی که دارای دمو باشند، در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.
آغاز نظارت سازمان سینمایی بر محتوای خارجی پلتفرم ها
پس از انتشار و ممنوعیت پخش سریال مصری «حشاشین» در پلتفرم های نمایشی، محمد خزاعی در نامه ای خطاب به معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، با اشاره به حضور پررنگ آثار سینمایی خارجی (شامل آثار مستند، کوتاه، انیمیشن و آثار بلند سینمایی) در سکوهای نمایش فیلم کشور آورده است:
«با استناد به ابلاغیه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ایجاد ساز و کار راه اندازی بخش نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم های خارجی متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم، از این پس عرضه این آثار منوط به اخذ تاییدیه نمایش از سازمان سینمایی است.»
در این نامه بر تهیه ساز و کارهای لازم برای تشکیل و اداره این مجموعه نظارتی و نیز تدوین دستورالعمل نحوه نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم ها و آثار سمعی و بصری متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم تاکید شده است. خزاعی در این نامه همچنین تدوین ضوابط ناظر بر فیلم های خارجی متقاضی نشر بر بسترهای نمایش فیلم و نیز برگزاری جلسات مختلف با بخش های مربوطه را خواستار شده است. با توجه به اهمیت نظارت بر آثار سینمایی خارجی و پایش محتوایی این آثار صدور این ابلاغیه فصل تازه ای در تخصصی شدن و تمرکز بیشتر بر ماهیت آثار خارجی ارزیابی می شود.
اکران خصوصی «مست عشق» برای شمس و مولوی پژوهان
اکران خصوصی فیلم سینمایی «مست عشق» برای مولوی شناسان، شمس پژوهان و شاهنامه پژوهان روز جمعه 14 اردیبهشت ماه در موزه سینما برگزار شد. در این اکران، چهره های برجسته ای چون محمدعلی موحد، میرجلال الدین کزاری، ژاله آموزگار پژوهشگر فرهنگ و زبان های باستانی، عبدالمجید ارفعی متخصص زبان های باستانی و مترجم خط میخی عیلامی، لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر و یونس شکرخواه متخصص علوم ارتباطات حضور داشتند.
حسن فتحی در این مراسم متنی را قرایت کرد که عبارت است از:
«همه ما آدم ها بی آن که خواسته باشیم، متولد می شویم و طنز قضیه در این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، متولد شدن ما با نوعی مسوولیت اخلاقی همراه است؛ مسوولیتِ اینکه اوضاع جهانی را که لُملُمه می زند از حرص و طمع و کشتار و ویرانی، با افعال خودمان سیاه تر از آنچه که هست نکنیم. پیام شیرین و شکّرین شمس و مولانا در این زمانه تلخ کامی و خشونت و نفرت پراکنی، می تواند بارقه امیدی باشد برای ما ساکنانِ به عادت و روزمرگی گرفتار شده این روزگار تا شاید با پرهیز از خودشیفتگی و افکار خشک و تنگ نظرانه در افعال و کردار خودمان تامل و نواندیشی و تجدیدنظر کنیم. این اثر سینمایی بی هیچ تفاخری برگ سبزی تحفه درویش و نمایش قطره ای از دریای بیکران اندیشه های عرفانی است.»
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.