به گزارش خبرنگار آنلاین، رسول زمانی، دبیر علمی همایش دانش سنتی محیط زیست امروز در همایش دانش سنتی ممحمحیط زیست اظهار داشت: نخستین همایش دانش سنتی محیط زیست از جامع ترین رویدادهای علمی پژوهشی کشور در این حوزه به شمار می رود.
وی هدف از برگزاری همایش دانش سنتی و محیط زیست را مستندسازی دانش سنتی، ترویج و تبادل دانش و تجربه بین پژوهشگران، دانشجویان و دستگاه های اجرایی عنوان کرد.
زمانی شناسایی اشکال و ارزش های دانش سنتی محیط زیست، اشاعه، ترویج و بهره برداری از دانش سنتی محیط زیست، تلاش برای حفظ حقوق مالکیت فکری، توجه به نقش و اهمیت دانش سنتی در حفاظت تنوع زیستی، بهسازی محیط زیست و بهره گیری از دانش سنتی و تجربیات جوامع محلی در راستای مدیریت پایدار محیط زیست را از دیگر هدف های این همایش معرفی کرد.
وی مفاهیم و مبانی دانش سنتی محیط زیست، سازگاری انسان و محیط زیست در گذر زمان، دانش سنتی محیط زیست، دین و فرهنگ عامه، دانش سنتی و محیط زیست انسانی، دانش سنتی، محیط زیست و حفاظت از تنوع زیستی، دانش سنتی محیط زیست و بهره برداری پایدار از سرزمین وجایگاه دانش سنتی بوم شناختی در مواجه با تغییر اقلیم را از محورهای مهم این همایش عنوان کرد.
دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی محیط زیست با اشاره به برگزاری چهار نشست تخصصی (پنل) علمی در این همایش گفت: بررسی چالش ها، تغییراقلیم و دانش سنتی با سخنرانی دکتر احد وظیفه رییس انجمن هواشناسی ایران و رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور و محیط زیست، انسان و بهره برداری پایدار از سرزمین با سخنرانی دکتر ژاله امینی رییس گروه برنامه ریزی و مدیریت زیست بومی دفتر تالاب ها از پنل های روز نخست این همایش به شمار می رود.
وی یادآور شد: همچنین در روز دوم همایش نیز پنل های تنوع زیستی، آموزش، مشارکت و حفاظت با سخنرانی دکتر اصغر مبارکی مقام علمی کنوانسیون سایتس و رابط کنوانسیون تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست و دین، فلسفه، جامعه شناسی، فرهنگ و محیط زیست در گذر زمان با سخنرانی دکتر کاوه فرهادی برگزار می شود.
دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی و محیط زیست در چهارمحال و بختیاری گفت: قرار است در هر نشست تخصصی سه مقاله منتخب به صورت سخنرانی ارایه و پس از آن پرسش و پاسخ انجام شود.
زمانی ادامه داد: برگزاری کارگاه های تجزیه و تحلیل داده های گیاه شناسی قومی با استفاده از زبان برنامه نویسی آر، مفاهیم واهمیت مناطق تحت حفاظت عرفی جوامع بومی و محلی، تبادل تجربیات در خصوص کاربرد دانش سنتی و محلی برای حفاظت مشارکتی در پروژه های برنامه کمک های کوچک و ثبت و مستندسازی دانش سنتی از دیگر برنامه های این همایش به شمار می رود.
زمانی یادآور شد: نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست با همت دانشگاه شهرکرد و با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری و حمایت معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار می شود.
وی در خصوص دانش سنتی گفت: این دانش در برگیرنده دانش هر جامعه محلی یا بومی و بخشی از سرمایه ملی هر قوم است که باورها، روش ها، ارزش ها، ابزار و آگاهی های عملی را دربر می گیرد.
دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی محیط زیست ادامه داد: دانش سنتی حاصل قرن ها آزمون و خطا در محیط طبیعی و اجتماعی است وبه طورغالب به صورت شفاهی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
وی با بیان اینکه براساس نظر دانشمندان معاصر؛ دانش سنتی باید یکی از عوامل زیربنایی در برنامه های توسعه باشد گفت: در این ارتباط می توان این دانش را به عنوان سازه ای موثر در برنامه توسعه کشور منظور کرد.
زمانی تاکید کرد: دانش سنتی، جوامع محلی و بومی را قادر به تامین نیازمندی های خود از منابع طبیعی کرده بدون آن که این منابع را تحلیل ببرند بنابراین مجموعه دانش سنتی جهان گنجینه ارزشمندی از روش ها و ابزار زمان آزموده ای است که در توسعه پایدار تمام جوامع به کار آید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دانش سنتی حاصل قرن ها آزمون و خطا در محیط طبیعی و اجتماعی است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دانش سنتی حاصل قرن ها آزمون و خطا در محیط طبیعی و اجتماعی است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.