آلمان، روسیه یک رویارویی پس از 80 سال

آلمان، روسیه یک رویارویی پس از ۸۰ سال

مهسا مژدهی: 79 سال پس از پایان جنگ جهانی دوم و رویارویی آلمان و روسیه که به پایان جنگ جهانی دوم انجامید، یک بار دیگر برلین و مسکو رو در روی یکدیگر قرار گرفته اند.

وزیر دفاع آلمان در اولین اظهارنظر خود پس از انتشار فایل صوتی از نشست مقامات ارشد نظامی آلمان، روسیه را به انجام «جنگ اطلاعاتی» با هدف ایجاد تفرقه در کشورش متهم کرد. روس ها مدعی شده اند که آلمان قصد حمله به روسیه را داشته است.

براساس تایید خبرنگاران، صداهای موجود در فایل به ایناگو گرهارتس، ژنرال ارشد نیروی هوایی آلمان، فرانک گرایفه، معاون ستاد مشترک ارتش آلمان در حوزه عملیاتی و دو پرسنل ارشد مرکز فرماندهی عملیات های هوا-فضای آلمان تعلق دارد.

فایل صوتی منتشر شده از سوی روس ها، مسکو و برلین را در وضعیت دشواری قرار داده است. این وضعیت البته برای پوتین که ترجیح می دهد با تهدید اروپایی ها به احتمال وقوع یک جنگ هسته ای، پیروز میدان جنگ در اوکراین باشد، اتفاق فرخنده ای به حساب می آید. برای مسکو مهم است که کشورهای اروپایی با تحت فشار قرار دادن کی یف، زلنسکی را وادار کنند تا آنچه روس ها انتظار دارند را واگذار کرده و دست از مقاومت بردارد.

ماجرای فایل صوتی جنجالی چیست؟

کاخ کرملین اخیرا دست به انتشار یک فایل صوتی عجیب زده که بر اساس آن تعدادی از افسران عالی رتبه آلمانی در حال صحبت هستند. آنطور که از حرف ها پیداست، نیروهای مسلح آلمان در حال بحث در مورد طرح هایی برای حمله به خاک روسیه بوده اند. مسکو فورا این سوال را پرسیده که آیا اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اوضاع را در کنترل دارد یا نه.

بر اساس فایل صوتی 38 دقیقه ای لو رفته، افسران ارتش آلمان درباره ارسال تسلیحات به اوکراین و حمله احتمالی کیف به پلی در کریمه صحبت کرده بودند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در حالی که این فایل صوتی را بسیار بد توصیف کرد، به خبرنگاران گفت: این فایل به ما می گوید که در درون بوندس ور (ارتش فدرال آلمان) بحث برنامه هایی برای حمله به خاک روسیه به طور اساسی و مشخص مطرح بوده است. این نیازی به تفسیر قانونی ندارد. همه چیز بیش از اندازه آشکار است. در اینجا ما باید دریابیم که آیا بوندس ور این کار را به ابتکار خود انجام می دهد یا نه. در واقع پرسش این است: ارتش آلمان تا چه اندازه قابل کنترل است و شولتس چقدر اوضاع را کنترل می کند؟ یا این که این هم جزیی از سیاست دولت آلمان است؟

در تماس تلفنی فاش شده، طرف های مکالمه در مورد تحویل احتمالی موشک های کروز تاروس به کیف صحبت می کنند، مسیله ای که پیش از این اولاف شولتس، صدراعظم آلمان علناً آن را رد کرده است. کیف از آلمان خواسته تا موشک های تاروس را در اختیارش بگذارد. برد این موشک تا 500 کیلومتر هم می رسد. برلین اما تمایلی به چنین اقدامی ندارد.

افشای فایل حمله به کریمه، چراغ سبز انتقال موشک به اوکراین نیست

تنش بین مسکو و برلین؛ روسیه سفیر آلمان را فراخواند

جزییات جدید رسانه آمریکایی درباره مکالمه لو رفته افسران آلمانی

البته این اتفاق و ادعاهای روسیه جدید نیست. پوتین کمی پیش از انتشار فایل صوتی در یک سخنرانی گفت که کشورهای غربی در صورت اعزام نیرو برای جنگ در اوکراین، با خطر تحریک جنگ هسته ای روبرو خواهند شد. او این حرف ها را در شرایطی زد که مکرون به تازگی تمایل پاریس را به ارسال نیرو به اوکراین اعلام کرده بود.

تنش ها بالا گرفت

روس ها که یکبار تجربه حمله آلمان ها به خاک خود را دارند و کماکان از آن اتفاق برای مقاصد سیاسی خود استفاده می کنند، قایل صوتی منتشر شده را بر آلمانی ها و شولتس نبخشیدند. وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه الکساندر گراف لامبسدورف، سفیر آلمان در برلین را احضار کرد و خواستار توضیح درباره بحث های نظامی در این فایل شد. سفیر آلمان بعد از خروج از ساختمان وزارت خارجه روسیه، حاضر نشد کلمه ای با خبرنگاران در مورد اتفاقات پیش آمده صحبت کند.

اما این فقط روس ها نیستند که احساس می کنند مورد حمله قرار گرفته اند.

آلمان انتشار این فایل را در روسیه «اقدام آشکار به استراق سمع» خواند و گفت که در حال تحقیق روی این مسیله است. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان روز یکشنبه گفت: این حادثه چیزی بسیار فراتر از شنود و انتشار یک مکالمه است و بخشی از یک جنگ اطلاعاتی است که پوتین به راه انداخته است. این یک حمله ترکیبی با استفاده از اطلاعات نادرست به منظور ایجاد تفرقه و به هدف تضعیف وحدت ماست.

شولتس افشای احتمالی فایل صوتی را بسیار جدی خواند و گفت: در حال حاضر موضوع با دقت و سرعت بسیار در دست بررسی است.

شبکه تلویزیونی آ.ر.د آلمان افشای این فایل را یک فاجعه برای سرویس های مخفی آلمان توصیف کرد. به گزارش مجله اشپیگل، این فایل بر روی وبکس ضبط شده که بستری ساده برای چت است، نه در یک شبکه مخفی ارتش.

واکنش های آلمان نشان می دهد اصل فایل صوتی که روس ها منتشر کرده اند احتمالا درست بوده و شولتس نتوانسته آن را به دروغ گویی کرملین نسبت دهد.

سرگیی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به واکنش آلمانی ها به انتشار فایل صوتی اعلام کرد که جای تعجب است که آلمان نگران گفتگوی انجام شده درباره حمله به پل کریمه نیست، بلکه نگران مسیله درز پیدا کردن آن است، که این خود گویای بسیاری از مسایل است.

311312

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آلمان، روسیه یک رویارویی پس از 80 سال" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آلمان، روسیه یک رویارویی پس از 80 سال"، کلیک کنید.