آفتاب نیوز :
اصغر آهنی ها در ارزیابی جلسات تعیین دستمزد 1403، اظهار کرد: جلسات شورای عالی کار پس از آنکه کارگروه مزد بررسی های خود را انجام داد با اطلاعاتی که ارایه می شود، تشکیل می شود و پس از بحث و بررسی و تجزیه و تحلیل نهایتا جمع بندی می شود. از امروز که کارگروه مزد گزارش خود را به شورای عالی کار ارایه دهد، قطعا مباحث مزد به صورت جدی پیگیری می شود تا به نتیجه مطلوب برسد.
وی درباره پیش بینی عدد و رقم دستمزد سال آینده کارگران گفت: تا این گزارش ها را نبینیم نمی توانیم نظر بدهیم البته بخش کارفرمایی نظر خاصی ندارد و معمولا با پیش ذهن وارد قضیه نمی شود. تمام گزارش ها را بررسی و سعی می کنیم با دو شریک اجتماعی دیگر در بخش دولتی و کارگری پیش برویم.
آهنی ها تصریح کرد: هر سه بخش دولتی و کارگری و کارفرمایی متناسب با شرایط خود و جامعه هدفشان نظریاتی دارند که هر سه باید گزارش های خود را ارایه دهند. بعد از آن بحث های کارشناسی صورت می گیرد تا به نقطه تعادلی در این زمینه برسیم و به تصمیم واحدی برسیم که برای همه گروه ها لازم الاجرا شود.
در بحث مزد منطقه ای نگاه کاهش درآمد نیست
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار درباره بحث مزد منطقه ای گفت: مزد منطقه ای یا صنایع یا صنوف جزو قانون کار است و در قانون دیده شده است و خیلی از کشور ها نیز این مزد را دارند و اجرا می کنند، ولی متاسفانه بدون آنکه عمق موضوع را مورد بحث قرار بدهیم یا شکل منفی نشان می دهیم یا شکلی که قابلیت اجرا ندارد. این موضوع در سال های گذشته مطرح شده و مباحثات زیادی روی آن صورت گرفته است. اگر ما بتوانیم با دانش و به طور اصولی روی آن برنامه ریزی کنیم مانند خیلی از کشور ها می توانیم به نفع جامعه کار از این الگو استفاده کنیم. این نگاهی که برای صنایع یا صنوف و مناطق مختلف است، نگاه کاهش درآمدی نیست بلکه بحث تصمیم گیری بر اساس میزان هزینه هاست.
وی که در یک گفت وگوی رادیویی سخن می گفت، ادامه داد: البته در بحث سبد معیشت بخشی از هزینه های سبد مثل ماده 29 و 30 قانون اساسی به کارفرما برمی گردد و جزو وظایف کارفرماست و بخشی دیگر به دولت ها برمی گردد که مجلس باید در بودجه های سالانه ببیند تا قابلیت اجرا پیدا کند.
افزایش دستمزد با کنترل تورم نتیجه می دهد
این مقام کارگری درباره اهمیت نیروی کار به عنوان سرمایه انسانی و ثابت ماندن دستمزد 1402 بر خلاف سال قبل از آن ابراز عقیده کرد و گفت: سال های قبل تر از آن افزایش دستمزد بیش از تورم بود و برخی مواقع پایین تر از تورم تعیین شد. در خیلی از سال ها بالاتر از تورم درباره مزد تصمیم گیری شده است. یکی از مشکلاتی که طی سال ها در شورای عالی کار داشتیم بحث تورم است. اگر نتوانیم مشکل تورم را در کشور حل کنیم هر قدر که دستمزد را افزایش بدهیم شاید لحظه اول خوشامدنی باشد، ولی تورم ظرف یکی دو ماه آن را از بین می برد لذا باید فکر اساسی کنیم، زیرا با این شیوه ها نمی توان قدرت خرید افراد را حفظ کرد.
آهنی ها افزود: بخش های دیگر جامعه وظیفه دارند در این زمینه به کمک بیایند، ولی برخی چیز ها در اختیار گروه کارفرمایی نیست که درباره آن تصمیم گیری کنیم.
توجه به تاب آوری واحد ها در بحث افزایش دستمزد
وی خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که ما یک جامعه تولیدی داریم که در آن یکسری واحد های بزرگ و یکسری واحد های خرد و کوچک و متوسط مشغول کارند. طبعا هرکدام تاب آوری خاص خود را دارند. در برخی از بخش ها اگر افزایش دستمزد بیشتر هم داشته باشیم، مشکل خاصی پیش نخواهد آمد و قدرت تطبیق بالاست، ولی در کارگاه های کوچک و صنوف متوسط با مشکل مواجه هستیم لذا یا باید به نقطه ای برسیم که قید برخی شغل ها را بزنیم یا تاب آوری واحد ها را بالا ببریم.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار متذکر شد: در حال حاضر برخی واحد ها با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند. وقتی هوا گرم یا سرد می شود، مشکل برق و گاز دارند و همین مساله روی ادامه تولید اثر می گذارد و در این شرایط سخت اقتصادی تامین بودجه ها و ادامه حیات سخت است.
حفظ قدرت خرید کارگر به عنوان سرمایه با ارزش تولید کننده
آهنی ها گفت: نکته سوم بحث نیروی کار است که در هر واحدی سرمایه انسانی با ارزش و اهمیت است و سنگربانی است که کنار تولید کننده کار می کند، بنابراین باید بستر های مناسبی ایجاد کنیم که قدرت خریدشان افزایش یابد به نحوی که شرایط زندگی بهتری داشته باشند.
وی در پایان گفت: معتقدم دستمزد 1403 را چه 20 درصد چه 30 درصد چه 40 درصد افزایش بدهیم مادامی که نتوانیم تورم را کنترل کنیم دچار مشکل خواهیم شد. سال های بسیاری افزایش دستمزد بیش از مقدار تورم بود، ولی با ورود تورم تاثیرگذاری آن از بین رفت. بحث تعیین نرخ دستمزد به یکسری پارامتر ها برمی گردد و ما امسال از وزیران اقتصادی گزارش های خاصی را خواهیم خواست و اینطور نیست که یک حرفی زده و در مورد آن تصمیم گیری شود. باید یکسری پارامتر ها را تعیین تکلیف کنیم. به هر حال یکسری واحد های بزرگ محدودیتی ندارند، ولی واحد های خرد و کوچک با مشکلات مالی مواجه هستند که در این شرایط باید حساب شده و سنجیده و متکی به یکسری برنامه ریزی های دولت و مجلس پیش برویم که نتیجه بخش باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش دستمزد کارگران با کنترل تورم نتیجه می دهد؟!" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش دستمزد کارگران با کنترل تورم نتیجه می دهد؟!"، کلیک کنید.