مغزتان را با انجام این کار ساده در میانسالی جوان نگه دارید

مغزتان را با انجام این کار ساده در میانسالی جوان نگه دارید
آفتاب نیوز :

یافته های یک پژوهش جدید نشان می دهد که افزایش ورزش در میانسالی می تواند به طور قابل توجهی در پیشگیری از بیماری آلزایمر مؤثر باشد. این مطالعه که بر اهمیت فعالیت بدنی برای سلامت مغز تأکید دارد ارتباط مستقیمی بین افزایش تحرک و کاهش عوامل خطر آلزایمر پیدا کرده است.

محققان گزارش دادند افرادی که فعالیت بدنی خود را بین سنین ۴۵ تا ۶۵ سال افزایش دادند تجمع کمتری از پروتئین سمی بتا آمیلوئید در مغزشان مشاهده شد. این پروتئین عامل اصلی تشکیل پلاک های مخرب در مغز بیماران آلزایمر است. نکته قابل توجه این است که این ارتباط به میزان ورزش بستگی دارد؛ یعنی هرچه افراد تحرک بدنی خود را بیشتر کنند کاهش بتا آمیلوئید در مغز آنها چشمگیرتر خواهد بود.

علاوه بر این افراد فعال انقباض کمتری در مناطق مغزی مرتبط با حافظه و بیماری آلزایمر که معمولاً با افزایش سن رخ می دهد نشان دادند. موگه آکینچی محقق ارشد از مؤسسه سلامت جهانی بارسلونا تأکید کرد: «حتی افرادی که کمتر از میزان توصیه شده ورزش می کردند ضخامت قشر مغز بیشتری نسبت به افراد کم تحرک داشتند که نشان می دهد هر میزان ورزش برای سلامت مغز مفید است.»

این مطالعه که در کاتالونیای اسپانیا انجام شد سلامت مغز ۳۳۷ شرکت کننده در یک برنامه طولانی مدت تحقیقاتی بیماری آلزایمر را به مدت چهار سال پیگیری کرد. محققان از پرسشنامه های فعالیت بدنی و آزمایش های تصویربرداری عصبی برای ارزیابی اثرات ورزش بر ساختار و عملکرد مغز بهره بردند. پیش از این نیز تخمین زده شده بود که حدود ۱۳٪ از موارد آلزایمر در جهان به دلیل عدم تحرک بدنی کافی است.

شرکت کنندگان بر اساس دستورالعمل های فعالیت بدنی (۱۵۰-۳۰۰ دقیقه فعالیت متوسط یا ۷۵-۱۵۰ دقیقه ورزش شدید در هفته) طبقه بندی شدند. محققان دریافتند که مزایای مشاهده شده بیشتر به افزایش فعالیت بدنی در طول زمان مربوط می شود تا رسیدن به یک آستانه ورزشی خاص. این یعنی شروع یا افزایش ورزش در میانسالی حتی برای کسانی که قبلاً کم تحرک بوده اند می تواند مفید باشد.

این یافته ها بر اهمیت ترویج فعالیت بدنی در میانسالی به عنوان یک راهکار کلیدی بهداشت عمومی برای پیشگیری از آلزایمر تأکید می کند. مداخلاتی که با هدف افزایش تحرک بدنی در این دوره سنی طراحی می شوند می توانند نقش مهمی در کاهش شیوع این بیماری ناتوان کننده در آینده ایفا کنند و به حفظ سلامت مغز و مغز و حافظه کمک شایانی نمایند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مغزتان را با انجام این کار ساده در میانسالی جوان نگه دارید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مغزتان را با انجام این کار ساده در میانسالی جوان نگه دارید"، کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید