مشارکت مردم شاه کلید رونق تولید در کشور/ اعتمادسازی ضروری است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

مشارکت مردم شاه‌کلید رونق تولید در کشور/ اعتمادسازی ضروری است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری آنلاین – گروه استان ها: چهار سالی است که رهبر معظم انقلاب بر روی موضوعات حول محور تولید و اقتصاد تمرکز کرده اند چراکه راه حل و کلید حل مشکلات کشور در زمینه های معیشتی و اقتصاد را در تقویت و رشد تولید می دانند.

نامگذاری سال 1403 به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب، نشان از تاکید ایشان به نقش آفرینی مردم در حوزه اقتصاد کشور است، چرا که این حضور و مشارکت در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گره گشا، خط شکن و پیشران تحول و پیشرفت ایران اسلامی به شمار می رود.

اقتصاد، عامل بسیار مهم و کلیدی در پیشرفت تمامی جوامع محسوب می شود؛ اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان ضربه زدن به اقتصاد ایران را مهمترین راهبرد برای مقابله با جمهوری اسلامی قرار داده اند و این موضوع از تحریم ها سنوات اخیر واضح و برای همگان ملموس است.

در سال های اخیر، نامگذاری های شعار سال توسط مقام معظم رهبری براساس شرایط کشور و منطقه و برپایه مسایلی است که ایران اسلامی با آن درگیر بوده و به صورت هوشمندانه انتخاب و اعلام می شود، امسال نیز که این نامگذاری با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» مطرح شده، نشان از اهمیت موضوع اقتصاد کشور بوده؛ براین اساس در گفت وگوهایی با اساتید و اعضای هییت علمی مرتبط با حوزه اقتصاد دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان، به این موضوع پرداخته ایم.

متولیان امر و مجلس باید اقتصاد را شفاف کنند

رییس دانشگاه پیام نور مرکز خاش گفت: در راستای تحقق شعار سال، متولیان امر و مجلس شورای اسلامی باید اقتصاد کشور را شفاف کنند.

محمود محمدی در گفت وگو با خبرنگار آنلاین، افزود: نامگذاری هر سال توسط رهبر معظم انقلاب تعیین و پس از تحویل به عنوان یک راهبرد مهم در تحقق اهداف کشور مطرح و مورد پیگیری مردم و مسوولان قرار می گیرد اما نکته نام امسال، تاکید ایشان بر مشارکت مردم بود که این موضوع، نشان دهنده اهمیت نقش فعال مردم در توسعه و پیشرفت کشور در بخش های مختلف خصوصاً اقتصاد است.

وی ادامه داد: برای تحقق نام و شعار هر سال، مردم و مسوولان هر دو نقش مهمی در تحقق این شعار سهم دارند به طوری که مردم باید با مشارکت در اقتصاد، تولید، کارآفرینی، و توسعه ی فناوری، به جهش تولید کمک کرده و مسوولان هم باید سیاست ها و برنامه های ملی را بر اساس مشارکت مردم و توسعه ی تولید تنظیم کنند.

استادیار رشته اقتصاد دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان، در خصوص نقش دانشگاه ها برای تحقق شعار سال، تصریح کرد: دانشگاه ها می توانند با ارتقای تحقیقات، آموزش مهارت های عملی و ایجاد ارتباط با صنعت، به تحقق شعار سال کمک کنند.

وی در خصوص مهم ترین موانع تحقق شعار سال 1403 نیز گفت: موانع مختلفی می تواند تحقق شعار سال را مختل کند که از جمله آنها می توان به نوسانات اقتصادی، مشکلات سیاستی، نقص های ساختاری و غیره اشاره کرد.

محمدی بیان کرد: با توجه به اینکه مردم زمانی در اقتصاد مشارکت می کنند که اقتصاد شفاف شرایط مساعد و امنیت اقتصادی فراهم باشد، متولیان امر و مجلس شورای اسلامی باید اقتصاد کشور را شفاف و شرایط مساعدی را برای مشارکت مردم فراهم کرده و امنیت اقتصادی را تضمین کنند، این موارد، شامل تدابیری مانند مبارزه با فساد، تشویق به سرمایه گذاری و توسعه کسب وکارها می شود.

مشارکت مردم در اقتصاد به تحقق عدالت اجتماعی کمک می کند

استادیار گروه مدیریت دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان نیز گفت: مشارکت مردم در اقتصاد کشور به تحقق عدالت اجتماعی کمک می کند.

رضا نوروزی در گفت وگو با خبرنگار آنلاین، افزود: در شعار سال امسال، دو کلید واژه مهم مطرح شده، اولی «تولید» که نشان دهنده مسیله اصلی کشور هست و به تعبیری کلید اساسی کشور برای حل مشکلات اقتصادی است و دیگری «مشارکت» که این موضوع هم در اسناد بالا دستی مانند اصل 44 قانون اساسی، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبری معظم اشاره شده است.

وی اضافه کرد: مشارکت به دو شکل می تواند اتفاق بیفتد، یکی در فرآیند تصمیم گیری یعنی گفتمان دو طرفه (دولت و کارآفرینان و بخش خصوصی)، نظرخواهی و دریافت پیشنهادات که موجب پویایی اقتصاد می شود و دیگری هم در حوزه اجرا که وظیفه دولت تسهیل خدمت رسانی است، یعنی دولت به جای پارو زدن در نقش سکان دار باشد.

استادیار گروه مدیریت دانشگاه پیام نور استان، تصریح کرد: دولت های سکان دار، بیشتر به تدوین خط مشی های عمومی پرداخته، اجرا را به دیگران واگذار می کنند براین اساس، اگر امکان فعالیت به کارآفرینان و بخش خصوصی فراهم شود، آنان بهتر می توانند حوزه اشتغال و اقتصاد را مدیریت کنند، بنابراین کارآفرینان و بخش خصوصی در اقتصاد جوامع نقش های مهمی برعهده دارند، بی شک حمایت از آنان و برداشتن موانع پیش روی این بخش می تواند منجر به یک جهش قابل توجه در تولید شود، البته برای تحقق این موضوع، نیازمند زیرساخت هایی همچون ثبات اقتصادی، ایجاد امنیت سرمایه گذاری، فضای امن کسب وکار و ثبات در بازار ارز است.

وی خاطرنشان کرد: تحقق مشارکت مردم در اقتصاد کشور، به تحقق عدالت اجتماعی کمک می کند، برقراری عدالت اجتماعی بهترین شیوه برای به حداکثر رساندن منفعت برای اکثر افراد جامعه است، توزیع منصفانه منافع میان افراد جامعه، به گونه ای که همه افراد به طریقی از مزایای حاصل بهره مند شوند.

این استاد دانشگاه، اظهار کرد: امروزه مشارکت مردم در اقتصاد کشور یک ضرورت هست نه یک انتخاب، حضور مردم به عنوان یک اصل جدی و قطعی انقلاب ما بوده، در خود انقلاب، در هشت سال جنگ تحمیلی و هم در تعیین سرنوشت سیاسی (انتخابات) نشان می دهد که هر جا مردم وارد میدان و صحنه شده اند، ما پیشرفت کرده ایم.

وی خاطرنشان کرد: در طی ایام دفاع مقدّس مردم وارد صحنه شدند و به این واسطه ما توانستیم بر دشمن غلبه کنیم، در مسایل سیاسی کشور مردم هر جا وارد شدند ما پیروز شدیم، در مسایل اقتصادی هم همین جور هست، اگر آحاد مردم وارد این حوزه بشوند، ما پیروز و موفّق خواهیم شد، بنابراین سازمان های دولتی می توانند فرصت آفرینی کنند تا هر گروهی از شهروندان که آمادگی و ظرفیت دارند بتوانند از آن فرصت ها استفاده کنند.

وی گفت: حذف ساختارهای بوروکراتیک و سلسله مراتبی و ایجاد ساختارهای مشارکتی باید در بازآفرینی دولت مورد تاکید قرار گیرد، به مدیران توصیه می شود که به منظور بالا بردن بهره وری، مشارکت مردم را مدنظر قرار دهند و سازمان های مشارکت محور، افراد را از طریق کار تیمی توانمند می سازند، همکاری را تشویق کرده و از نوآوری برخوردارند و بر کارآیی و اثربخشی تاکید دارند.

وی افزود: دانشگاه ها می توانند شاخص ها و معیارهای کارآیی و اثربخشی بخش خصوصی را تدوین و نظام های ارزیابی عملکرد را به گونه ای طراحی کنند تا عملکرد بخش خصوصی، منظم تر از گذشته ارزیابی شود.

استادیار گروه مدیریت دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان در زمینه مهم ترین موانع تحقق شعار سال 1403، تصریح کرد: بخشی نگری ای که در ادارات و دستگاه های اجرایی در ارتباط با مسایل مختلف وجود دارد، مانع جهش تولید در کشور است و باید برطرف شود تا بتوانیم شعار امسال را محقق کنیم.

وی اضافه کرد: باید دولتمردان حوزه اقتصادی با هماهنگی هم، تلاش کنند تا قوانین و مقررات یکسان سازی و مشکلات این مسیر را حل کنند.

وی ادامه داد: اصلاح فرآیند ساختار اداری برای بهبود عملکرد اقتصادی با تاکید بر سامانه هایی مانند درگاه ملی مجوزها می تواند کمک کند تا مردم فعالیت تولیدی داشته و دولت همراه با تسهیلگری نظارت کند.

نوروزی گفت: مسایلی مانند قیمت گذاری دستوری از سوی دولت، مانع سودآوری مطلوب واحدهای تولیدی می شود و در چنین وضعیتی، با فرسودگی فناوری روبه رو می شویم و در مقایسه با کالاهای خارجی نمی توانیم کالای قابل رقابتی از نظر کیفیت، تولید و صادر کنیم، بنابراین باید موانع و چالش های موجود در این عرصه برطرف شود.

وی در خصوص نقش مجلس شورای اسلامی و سایر مسوولان در خصوص فراهم شدن شرایط مساعد و امنیت اقتصادی برای مشارکت مردم در حوزه اقتصادی، تصریح کرد: وضع قوانین و مقررات، حفاظت از اموال، جلوگیری از تبعیض توسط مجلس شورای اسلامی، از جمله مواردی است که می توان در این حوزه مورد تاکید قرار داد، با توجه به اینکه سازمان های داوطلبانه علاقه زیادی به فعالیت های مشارکتی دارند، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، می توانند در راستای حمایت از این نوع سازمان ها قوانینی را وضع کنند.

این استاد دانشگاه، خاطرنشان کرد: یکی از مسایل مهم و مورد توجه در بازآفرینی دولت، کوچک سازی هست که این امر را می توان از طریق سپردن امور به بخش خصوصی و کنار رفتن دولت از خدمت رسانی مستقیم تحقق داد.

وی در پایان گفت: ایجاد امنیت سرمایه گذاری که برعهده مجلس شورای اسلامی به عنوان قانون گذار و دولت به عنوان مجری است باید موانع ایجاد سرمایه گذاری در بخش های مختلف تولیدی را رفع کنند.

اعتماد سازی کلید راهگشای مشارکت مردم در تحقق شعار سال است

رییس دانشگاه پیام نور مرکز سراوان نیز در این زمینه با اشاره به اینکه نخبگان، اساتید حوزه و دانشگاه نقش موثری در کمک به تحقق شعار سال دارند، گفت: همگان باید با تحقیق و بررسی به چرایی تاکید نامگذاری شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» توسط رهبر معظم انقلاب پی برده و بدانیم که چرا در سه دهه اخیر معظم له بر موضوعات اقتصاد، معیشت، کار و رفاه جامعه تمرکز دارند.

منصور جنگی زهی در گفت وگو با خبرنگار آنلاین، با تاکید بر این مطلب که حوزه اشتغال مهمترین موضوع کشور است، بیان کرد: جامعه نخبگانی نقش اصلی در تولید دانش دارند و از آنجایی که اولویت اصلی کشور مسایل اقتصادی هست، رهبر معظم انقلاب هرسال این موضوع را از یک منظر و جنبه مورد توجه قرار می دهند که امسال هم مشارکت مردم یکی از حوزه های اثر گذار است و مسوولان و مردم باید برای تحقق شعار سال تلاش کنند.

وی ادامه داد: دولتمردان و مسوولان باید برای افزایش مشارکت مردم اقدام کنند در این مینه مهمترین موضوع اعتمادسازی هست که کلید راهگشای مشارکت مردم است.

استادیار رشته کارآفرینی دانشگاه پیام نور مرکز سراوان گفت: دانشگاهیان، نخبگان و اساتید وظیفه دارند از لحاظ تیوری و عملی بویژه در بحث شرکت های دانش بنیان با آحاد جامعه ارتباط گیرند و روشنگری کنند.

وی تاکید کرد: دانشگاه و دانشگاهیان موتور محرک در حوزه مشارکت های مردمی و تحقق شعار سال هستند.

جنگی زهی اظهار کرد: لازمه تحقق شعار سال رفع موانع هست که مهم ترین آن عدم اعتماد کامل بین مردم و مسوولان است.

وی افزود: باید در بخش خصوصی خصوصاً حوزه اشتغال به نقش مردم اهمیت داده شود و از ظرفیت مردمی بکارگیری کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مشارکت مردم شاه کلید رونق تولید در کشور/ اعتمادسازی ضروری است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مشارکت مردم شاه کلید رونق تولید در کشور/ اعتمادسازی ضروری است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.