«سید عباس عراقچی» در برهه ای تاریخی مملو از چالش ها و کشمکش ها، در شرایطی که بحران های منطقه ای و بین المللی افزایش یافته است سمت وزیر امور خارجه ایران را بر عهده گرفت.
به گزارش آسیاننت، طبق گزارش الجزیره، انتصاب عراقچی همزمان با تشدید تنش ها بین ایران و غرب، تداوم تحریم های اقتصادی که اقتصاد این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، علاوه بر تغییرات اساسی در چشم انداز ژئوپلیتیک خاورمیانه که در جنگ غزه و رویارویی بین «محور مقاومت» و اشغالگران اسرائیلی تجلی می یابد، صورت گرفته است.
سوابق وزیر امور خارجه جدید به عنوان یک دیپلمات کهنه کار که سمت های مهمی مانند معاونت وزیر امور خارجه و مذاکره کننده برجسته هسته ای را بر عهده داشت، وی را برای این سمت حساس واجد شرایط کرد.
عراقچی که به توانایی اش در مانور دادن بین منافع متضاد و مدیریت مذاکرات پیچیده معروف است، مسئولیت سنگین بازسازی اعتماد بین المللی به ایران و رویارویی با ائتلاف های منطقه ای در حال تغییر را در تلاش برای بهبود وضعیت اقتصادی که زیر بار تحریم ها است، بر عهده دارد.
عراقچی در اولین مصاحبه خود با تلویزیون دولتی ایران به تفصیل از سیاست خارجی دولت چهاردهم صحبت کرد و گفت: ما تلاش می کنیم در تحولات بین المللی فعال باشیم و فقط تماشاگر آن نباشیم.
وی در خصوص روابط با اروپا از تقویت تعامل مبتنی بر فرصت ها و احترام متقابل با اروپا در راستای تامین منافع ملی کشور خبر داد.
عراقچی در خصوص رابطه با واشنگتن نیز گفت: ما به دنبال حل اختلاف و تنش با آمریکا نیستیم، بسیاری از این تنش ها ناشی از یک سری اختلاف نظرهای اساسی است و این همان چیزی است که ما سعی می کنیم آن را مدیریت کنیم.
او در پایان نیز گفت که دولت جدید ایران به دنبال کاهش هزینه درگیری ها و کاهش هزینه های متحمل شده توسط مردم است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تحریم ها گفت: ما ۲ راهبرد یعنی خنثی سازی تحریم ها و تلاش برای رفع آن را دنبال می کنیم و طبیعتاً موضوع خنثی سازی تحریم ها از اولویت بیشتری برخوردار است.
عراقچی نسبت به دشواری احیای توافق هسته ای هشدار داد و دلیل آن را تغییر شرایط بین المللی دانست، مانند جنگ اوکراین که تأثیر عمیقی بر چشم انداز امنیتی اروپا داشته و جنگ غزه و حمله رژیم صهیونیستی و کشتارهایی که در آنجا اتفاق افتاده است شرایط را در کل منطقه تغییر داده است.
از سوی دیگر، به گفته وزیر خارجه جدید ایران، برخی از تاریخ هایی که در خود توافق هسته ای وجود داشت به پایان رسیده است و بنابراین نمی توان آن را به شکل فعلی احیا کرد.
وی افزود: این توافقنامه باید بازگشایی شود و بخش هایی از آن تغییر کند و این کار آسانی نیست، پس از باز شدن این توافقنامه، ما با کار دشواری روبه رو خواهیم شد تا دوباره آن را جمع کنیم.
انتهای پیام
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مسئولیت سنگین عراقچی همزمان با بحران های منطقه ای و بین المللی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مسئولیت سنگین عراقچی همزمان با بحران های منطقه ای و بین المللی"، کلیک کنید.