آسیاننت/خراسان رضوی یک شاعر گفت: علی رغم اینکه فضا برای فعالیت زنان در عرصه شعر بیشتر هموار شده اما زنانگی در شعر امروز زنان مشاهده نمی شود.
مایده هاشمی در گفت وگو با آسیاننت به مناسبت 8 مارس، روز جهانی زن با اشاره به فعالیت زنان در عرصه شعر طی سالیان اخیر اظهار کرد: وقتی که به مجامع و کنگره های شعر نگاه می کنیم متوجه نقش کمرنگ زن ها در این عرصه می شویم که این موضوع می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. طبق مشاهدات وقتی یک خانم درگیر زندگی شخصی می شود و اگر بخواهد در همین حین درس خود را نیز ادامه دهد وقت و ذهن او کاملا گرفته می شود، درحالیکه سرودن شعر نیازمند تمرکز و ذهن باز است و این موضوع باعث می شود که نتواند پا به پای مردان در این عرصه فعالیت مستمر داشته باشد.
شاعر برگزیده کنگره شعر و داستان انقلاب خاطرنشان کرد: به نظرم علی رغم اینکه نقش زن در جامعه پررنگ شده اما هنوز هم در بسیاری از مجامع و محافل ادبی آقایان مشغول فعالیت هستند و اهمیت بیشتری به آن ها داده می شود. بانوان شاعر نیز معمولا نه تنها خود را باور نداشته، بلکه رشد بقیه بانوان را نیز باور ندارند و موقعیت هایی مشاهده کرده ام که خانم شاعری گفته ما شاعر خوب زن نداریم در صورتیکه خودش شاعر خوبی بوده است. البته که تلاش آقایان نیز در این زمینه بیشتر بوده است.
وی تصریح کرد: بستر فعالیت برای خانم ها نسبت به گذشته بیشتر فراهم شده و آقایان نیز متوجه این موضوع شده اند که باید جایگاهی در شعر برای شعر زنان وجود داشته باشد. در گذشته نگاه ها محدودتر بود اما با توجه به پررنگ تر شدن نقش زن در جامعه نسبت به دهه 40 و 50، این مسیله بر فعالیت آن ها در عرصه شعر نیز تاثیر گذاشته است.
شاعر برگزیده کنگره شعر و داستان انقلاب در خصوص تفاوت شعر زنان و مردان عنوان کرد: زن ذاتا لطیف است و حال آرامی دارد و این لطافت و ظرافت باید در شعر او نمایان باشد. خیلی کم می بینیم که یک شاعر زن درباره مرد بنویسد و بخواهد او را توصیف کند. شاعران مختلف مرد درباره ویژگی ها و فعالیت های زنان نوشته اند و معشوقه زن را در شعر خود توصیف کرده اند اما این را مشاهده نکرده ام که یک زن آنقدر جسارت داشته باشد که بتواند یک مرد را در شعر خود به تصویر بکشد.
هاشمی بیان کرد: نگاهی که یک زن به جهان اطراف خود دارد متفاوت با نگاه مرد است و این به ذات این دو جنسیت برمی گردد و چه خوب می شود اگر این نگاه متفاوت خود را در شعر نشان بدهد. ما شعرهای مختلفی از زنان می بینیم که درباره فعالیت آن ها در خانه مثل آشپزی کردن، خیاطی کردن و زندگی روزمره شان نوشته شده اما کافی نیست؛ چراکه زن به این موارد خلاصه نمی شود اما به نظرم هنوز ما زنان نیز نتوانستیم آن را کشف کنیم.
وی در خصوص حس مورد سوژه قرار گرفتن یک زن توسط مرد شاعر و حضور واقعی او در شعرهای مرد اظهار کرد: مانند طعم خرمالو است، یعنی هم گس بودن را در خود دارد و هم شیرین بودن را، اما ممکن است شیرینی آن دل را بزند. اینکه در واقعیت یک زن سوژه سرودن شعر یک مرد قرار بگیرد هم می تواند خوب باشد و هم نه؛ شاید یک نفر که از بیرون فضای شعر نگاه کند بگوید چقدر خوب است یک نفر برای یک دختر شعر بنویسد اما هر شعری داستانی دارد که یا آن داستان خوش است یا غمگین. اینکه شعر راجع به تو نوشته شود و در تاریخ ماندگار شود ممکن است برای یک زن خوشایند نباشد.
این شاعر در خصوص آینده شعر زنان خاطرنشان کرد: راه برای فعالیت خانم ها باز شده و مسیر برای رشد آن ها هموارتر شده و حتی جلسات شعر ویژه بانوان وجود دارد که هم اکنون به صورت هفتگی در حال فعالیت است. نمی توان گفت که زنان می توانند در آینده جایگاه مردها را در شعر بگیرند، اما قطعا به مرور زمان جایگاه خود را پیدا می کنند و در سطح خود به شکوفایی خواهند رسید.
انتهای پیام
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زنانگی در شعر امروز زنان مشاهده نمی شود" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زنانگی در شعر امروز زنان مشاهده نمی شود"، کلیک کنید.