کلیدیترین نکاتی که بایستی در مورد درد پاشنه پای چپ بدانید
درد پاشنه پای چپ یکی از بیماریهای رایج است که ممکن است افراد در هر سنینی به آن مبتلا شوند. درد پاشنه پا چپ و راست با یکدیگر تفاوت چندانی ندارد اما از آنجا که در اغلب اوقات، فشار را بر روی یک پا قرار میدهیم احتمال بروز پاشنه درد در یک پا بسیار زیادتر است. این سؤال که چرا پاشنه پای چپم درد میکنه برای خانمها و آقایانی پیش میآید که در طول روز، فعالیت زیادی دارند و یا اینکه بهصورت اتفاقی حرکتی مانند پریدن در ارتفاع زیاد انجام دادهاند. درد این گونه حرکات زمانی بیشتر میشود که روشهای درمانی را بهدرستی توسط دکتر فوق تخصص درد پاشنه پیش نبرید.
درک درد پاشنه پای چپ
اما علت درد پاشنه پا سمت چپ چیست؟ بهطورکلی درد در پاشنهی پای چپ در اثر انجام فعالیتهایی نظیر دویدن، پریدن، راهرفتن سریع، داشتن وزن زیاد و یا انجام ورزشهای سنگین و ایجاد فشار بیش از حد بر روی این پا بروز میکند. ممکن است بعد از یک روز کاری سخت به این فکر میکنید درد پاشنه پای چپ علتش چیست؟ گاه بعد از یک استراحت کوتاهمدت، دردها رفع میشود؛ اما گاهی اوقات این درد بیشتر از یک هفته ادامه دارد که در این صورت بهاحتمال زیاد، نمیتواند ناشی از فشار بیش از حد باشد و ازاینرو ضروری است که فرد به پزشک مراجعه کند. در ادامه به برخی از مهمترین دلایل این درد میپردازیم.
علت درد پشت پاشنه پا چپ چیست؟
درد پشت پاشنه پای چپ بدون در نظر گرفتن بیماریهای خاصی که بعدا درباره آنها بحث خواهیم کرد میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. این درد ممکن است مستقیما به این عوامل مرتبط باشد. در اینجا چند دلیل عمومی برای این درد ارائه میدهیم:
♦ آسیبهای ورزشی یا فعالیت بیش از حد: ورزشها یا فعالیتهایی که فشار زیادی بر پاشنه پا وارد میکنند، میتوانند باعث درد پشت پاشنه شوند. این نوع درد معمولا به دلیل کشیدگی یا آسیب به تاندونها و بافتهای اطراف پاشنه رخ میدهد.
♦ کفشهای نامناسب: استفاده از کفشهایی که حمایت کافی از پا ارائه نمیدهند یا کفشهایی که به خوبی منطبق با پای شما نیستند، میتواند به درد پاشنه منجر شود. کفشهای فرسوده یا کفشهای بدون پشتیبانی مناسب میتوانند فشار بیشتری بر پاشنه وارد کنند.
♦ چاقی یا اضافه وزن: بار اضافی وزن بر روی پاشنهها میتواند باعث فشار و درد شود. این امر مخصوصاً در طولانیمدت میتواند مشکلساز باشد.
♦ سبک زندگی کمتحرک: عدم تحرک و نشستن طولانیمدت میتواند به سفتی و درد پاشنه منجر شود، زیرا عضلات و تاندونها کمتر فعال میشوند و ممکن است در هنگام استفاده دچار کشیدگی شوند.
♦ تغییر ناگهانی در سطح فعالیت: افزایش ناگهانی در فعالیتهای ورزشی میتواند باعث آسیبدیدگی و درد پاشنه شود، به خصوص اگر بدن به تدریج به تغییرات سازگار نشود.
مشورت با یک پزشک متخصص برای تشخیص دقیق علت درد پاشنه پا توصیه میشود. آنها ممکن است از تکنیکهای تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا امآرآی برای ارزیابی دقیقتر استفاده کنند و برنامه درمانی مناسب را پیشنهاد دهند.
علت درد پاشنه پا چپ کدام بیماریها است؟
در واقع برخی مواقع بروز درد در کف پای سمت چپ میتواند علل دیگری داشته باشد که نادیدهگرفتن آنها به آسیبهای جبرانناپذیر منجر میشود. حال در زیر مهمترین بیماریهای مرتبط با درد و ناراحتی پاشنه در پای سمت چپ را بهتفصیل شرح خواهیم داد.
♦ بورسهای موجود در ساق پای چپ: پاشنه درد پا همیشه ناشی از فشار زیاد و تمرینات سخت نیست و گاهی ممکن است در اثر ملتهب شدن بورسیتها باشد. بورسها کیسههای حاوی مایع هستند. محل قرارگیری این کیسهها بین تاندونها و استخوانهای متصل به پاشنه پا است. ازاینرو در صورت بروز التهاب یا فشار در بورسها، کف پای سمت چپ دچار درد میشود. علاوه بر این اگر بورس قرار گرفته در پشت پاشنه پا متحمل کشیدگی یا فشار زیاد شود به درد در پاشنه پا چپ منجر میشود. بیماری بورسیت آشیل در صورت استراحت نیز تشدید میشود. به عبارتی درد به شکل موضعی بروز نمیکند. اگر بهموقع تحت درمان قرار گیرید فرایند درمان راحت است و در واقع از طریق فعالیتهای فیزیکی مشکلتان برطرف میشود.
♦ بیماری سیاتیک: از دیگر عواملی که ممکن است منشأ بروز درد در پاشنهی پای چپ باشد داشتن درد کمر در سمت چپ و به بیانی دیگر سیاتیک است. گاهی فرد برای مدتهای طولانی از پاشنه درد (حتی با وجود درمان) رنج میبرد بدون اینکه بداند علت اصلی آن، سیاتیک است. در حقیقت بیماریهای مربوط به ناحیه کمر نظیر دیسک، سیاتیک و غیره (مخصوصاً اگر قدیمی باشد) از جمله علل اصلی بروز درد پاشنهی چپ و راست هستند. در نظر داشته باشید که گاهی ممکن است نشانههای درد کمر در کف، ساق و پاشنه پا بروز کند؛ بنابراین اگر ابتدا مشکل کمر برطرف نشود درمان کف پای سمت چپ نیز بیهوده خواهد بود.
♦ بیماری تاندونیت: از دیگر عوامل موثر بر بروز درد و ناراحتی پاشنه در پای سمت چپ، تاندونیت آشیل است. بیماری تاندونیت آشیل معمولاً در صورتی بروز میکند که تاندون بزرگ قرار گرفته در پشت پاشنه تحتفشار و ملتهب باشد. علت اصلی بروز تاندونیت، فعالیت بیش از حد، تمرینات سخت و ضربات ناگهانی و مداوم است.
♦ تغییر شکل هاگلند: در پشت کف پای سمت چپ یک استخوان قرار دارد که اگر پا به طور پیوسته و مکرر در معرض فشار، ضربات، ساییدگی و غیره باشد استخوان شکل و ساختاری بزرگ پیدا خواهد کرد که در نتیجه تحریک و درد بافتهای اطرافش را در پی خواهد داشت. از جمله مواردی که تأثیر قابلتوجهی در بدشکلی یا بروز سندرم هاگلند دارند استفاده از کفشهای سفت، خشک، پاشنهبلند و غیراستاندارد است که در نهایت موجب فشار، تحریک و بزرگ و بدشکل شدن هاگلند میشود.
♦ شکستگی متاتارس کف پا: در مواقعی دیگر علت درد در پاشنهی چپ، شکستهشدن استخوان تنشی یا شکستگی استرسی است. این عارضه بیشتر در نتیجه تمرینات سخت و سنگین، ورزشهای متحمل فشار و ضربات زیاد و مکرر بروز میکند. برای مثال ورزشکاران در رشتههای دوومیدانی، فوتبال، بسکتبال و سایر فعالیتهای نیازمند حرکات سریع و دویدن بیشتر در معرض شکستگی استخوان تنشی کف پا هستند. در نظر داشته باشید که پوکیاستخوان نیز میتواند سبب شکستهشدن استخوان کف پا شود؛ بنابراین بهصورت متناوب و استاندارد ویتامینهای دی و بی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
♦ بیماری تونل تارسال: سندرم تونل تارسال نیز از دیگر بیماریهایی است که در صورت بروز موجب احساس درد در کف پای سمت چپ میشود. کف پای سمت چپ از طریق یک سری عضلات، عصبها و استخوان به ساق و کف پا متصل شده است. بر این اساس هر گونه درد یا مشکلی در این ناحیه سبب بروز التهاب و درد در کف، مچ و ساق پا نیز میشود. از این رو سندرم تونل تارسال زمانی رخ میدهد که بافتهای اطراف به عصبهای اصلی پشت پا فشار وارد کنند. در نتیجهی این آسیبدیدگی علاوه پاشنه درد، مچ و کف پا نیز دچار التهاب یا درد میشود.
♦ عارضههای روماتیسمی: پاشنه درد پا ممکن است در اثر بیماریهای روماتیسمی نظیر نقرس نیز باشد. البته بیماری نقرس علائم شایعتری همچون احساس درد در شست پا را به همراه دارد. با اینحال درد و ناراحتی پاشنه پا نیز میتواند از نشانههای بروز این بیماری باشد. از دیگر علائم بروز بیماری نقرس احساس درد و ناراحتی پاشنه در پای سمت چپ در صبح است.
♦ خار پاشنه: از دیگر بیماریهای مرتبط با درد پاشنهی پا خار پاشنه است. این عارضه در ابتدا فاقد علائم است و تنها دردی جزئی به همراه دارد؛ اما بهمرور زمان منجر به التهاب، ورم، دردهای تیز، متناوب و آنی در زیر پاشنه میشود. پاشنه درد پا ناشی از خار پاشنه بهگونهای است که مانع از راهرفتن عادی میشود. در نظر داشته باشید که متورمشدن استخوان کف پای سمت چپ از طریق چشم قابلدیدن نیست و از این رو برای تشخیص لازم است فرایند عکسبرداری را انجام دهید.
♦ بیماری سویر: این عارضه غالباً در کودکان و نوجوانان بروز میکند؛ بنابراین کودکان بین ۵ تا ۱۵ سال که به ورزشهایی نظیر فوتبال، فوتسال، بسکتبال، دوومیدانی و غیره مشغول هستند بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به عارضه سویر قرار دارند. بر این اساس از نشانههای بارز بیماری سویر مخصوصاً در کودکان درد و ناراحتی پاشنه پا است. از آنجا که این عارضه در اثر فعالیت جسمانی و تمرینهای سخت و بیش از اندازه بروز میکند بهتر است که برای درمانهای اصولی به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درد پاشنه پای چپ در زنان، علل، علائم و درمان آن" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درد پاشنه پای چپ در زنان، علل، علائم و درمان آن"، کلیک کنید.