به گزارش خبرگزاری آسیاننت از آذربایجان غربی و به نقل از روابط عمومی استانداری، دومین نشست مشترک استان های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و شمال عراق برگزار شد.
حجم صادرات آذربایجان غربی به اقلیم کردستان عراق مساوی میزان صادرات ایران به 27 کشور اروپایی
محمدصادق معتمدیان در این نشست که با حضور استانداران کردستان ، کرمانشاه و وزیر داخله اقلیم کردستان عراق به میزبانی استان اربیل برگزار شد، با قدردانی از میزبانی مردم و مسیولان اقلیم کردستان عراق از زایران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در دو سال گذشته، افزود: زایران اربعین در امنیت کامل و با میزبانی ارزشمند مردم اقلیم کردستان عراق، برای زیارت حرم مطهر حضرت امام حسین (ع) در اربعین مشرف شدند و ما قدردان میزبانی شایسته مردم و مسیولان اقلیم کردستان عراق هستیم.
وی همچنین با اشاره به برگزاری اولین اجلاس مشترک استان های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و شمال عراق به میزبانی ارومیه در سال گذشته، خاطرنشان کرد: نشست اول با حضور دکتر وحیدی وزیر محترم کشور و تعدادی از مقامات ملی جمهوری اسلامی ایران به میزبانی آذربایجان غربی در شهر ارومیه برگزار شد و این نشست مسیر جدیدی از روند توسعه تعاملات فی مابین را گشود.
استاندار آذربایجان غربی به حضور استانداران کردستان، کرمانشاه و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هییت های اقتصادی در دومین نشست استان های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و شمال عراق در اربیل نیز اشاره کرده و افزود: این حضور نشانه اهمیت توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق بوده و مسیولان دو طرف تمایل به توسعه روابط دارند و در این زمینه تمامی برنامه ریزی های لازم انجام می شود.
معتمدیان همچنین روابط جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق را روابط راهبردی و استراتژیک عنوان کرده و یادآور شد: روابط دیرینه تاریخی و اشتراکات فرهنگی، دینی و حسن همجواری، سبب شده که روابط بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق توسعه یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نشان داده در چهار دهه گذشته حامی مردم و دولت اقلیم کردستان عراق در روزهای سخت است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در روزهای سختی چون مبارزات مردم کردستان عراق علیه رژیم بعث، بمباران شیمیایی حلبچه توسط این رژیم و حملات جریان های تکفیری و تروریست های داعش، حمایت خود را از دولت و مردم اقلیم کردستان عراق انجام داده است.
استاندار آذربایجان غربی به وجود برخی موانع فرامنطقه ای در ایجاد خدشه بین روابط جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق نیز اشاره کرده و اظهار داشت: علیرغم توطیه دشمنان، در دوره اخیر و به ویژه دولت سیزدهم و در زمان شهید آیت الله رییسی، شاهد دوران طلایی در روابط بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق هستیم.
معتمدیان همچنین امنیت را زیربنای توسعه همه جانبه به ویژه توسعه اقتصادی عنوان کرده و افزود: امیدواریم با اجرای کامل توافقنامه امنیتی بین جمهوری اسلامی ایران و عراق که با همکاری خوب اقلیم کردستان صورت می گیرد و برخورد با عوامل ناامنی در منطقه، شاهد ایجاد فضای نوین در حوزه روابط بین اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران در حوزه اقتصادی و تجاری باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اجرای موفق توافق نامه های فی مابین، اضافه کرد: در دو سال گذشته، روابط اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق به ویژه در مرزهای آذربایجان غربی ارتقاء یافته و هر سال بیش از یک میلیارد دلار صادرات به این اقلیم انجام شده و شاهد افزایش 250 درصدی ترانزیت و 40 درصدی صادرات بوده ایم.
استاندار آذربایجان غربی به افزایش تعاملات بین مسیولان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق نیز اشاره کرده و افزود: این افزایش تعاملات زمینه همکاری های بخش خصوصی را فراهم کرده و شاهد رونق در فعالیت های تجاری و اقتصادی بین تجار و بازرگانان ایران و اقلیم کردستان عراق هستیم.
معتمدیان همچنین حجم صادرات آذربایجان غربی به اقلیم کردستان عراق را برابر با میزان صادرات ایران به 27 کشور اروپایی عنوان کرده و بیان داشت: این حجم صادرات و تبادلات اقتصادی، نشان از عزم جمهوری اسلامی ایران و به ویژه دولت سیزدهم برای توسعه اقتصادی با اقلیم کردستان عراق و توسعه ارتباط با کشورهای همسایه است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق برای افزایش تعاملات اقتصادی فی مابین، گفت: در صورت رفع موانع و مشکلات، شاهد جهش در افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران با اقلیم کردستان خواهیم بود.
معتمدیان بازگشایی مرز جدید کله شین اشنویه، تکمیل زیرساخت ها در پایانه های مرزی تمرچین و کیله سردشت، رفع مشکلات ترانزیتی از جمله حمل یکسره بار، ایجاد 6 درب تخصصی صادراتی در تمرچین، اجرایی کردن معاهدات کنوانسیون بین المللی ترانزیتی در خاک عراق، چهار بانده کردن مسیر ترانزیتی حاج عمران تا شهر سوران و راه اندازی خط ویژه آمبولانس بین مراکز درمانی آذربایجان غربی و اربیل را از مهمترین بندهای تفاهم نامه در دومین نشست استان های مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق عنوان کرده و افزود: امیدواریم با توافق دو طرف، فصل نوینی از روابط اقتصادی رقم زده شود.
وی در پایان با تقدیر از همکاری مسیولان اقلیم کردستان عراق در میزبانی از زایران اربعین حسینی، تصریح کرد: با رفع مشکل تردد یکسره از اربیل تا بغداد، پیش بینی می کنیم تعداد تردد زایران از مرز تمرچین از 140 هزار نفر سال گذشته، امسال به 500 هزار نفر افزایش یابد.
در این نشست تعدادی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران و فعالان اقتصادی استان، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی را همراهی می کنند.
دومین نشست استان های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و شمال عراق _ اربیل
روابط ما با ایران فراتر از دوستی است
ریبه ر احمد وزیر داخله اقلیم کردستان عراق با اشاره به اشتراکات فرهنگی و مذهبی دیرینه دو طرف، گفت: باید برای توسعه اقتصادی، از پیوندهای فرهنگی بهره برده و زمینه رفاه و آسایش مردمانمان را فراهم کنیم.
احمد گفتگو و مذاکره را راهکار مناسبی برای تحقق اهداف دانسته و افزود: ما با کشورهای همسایه روابط دوستانه داریم اما روابط با ایران فراتر از دوستی بوده و می کوشیم سطح مبادلات اقتصادیمان را با برادر بزرگمان در آینده نزدیک به بالاترین سطح ارتقاء دهیم.
وی همچنین بازگشایی پایانه های مرزی جدید بین ایران و اقلیم کردستان عراق را ضروری دانسته و خاطرنشان کرد: ما آمادگی کامل برای بازگشایی مرز کله شین – سید کان را داشته و اعتقاد داریم مرزهای جدید زمینه ساز شکوفایی اقتصادی بوده و موجب ارتقای شاخص های امنیتی در مرزهای مشترک است.
وزیر داخله اقلیم کردستان عراق امنیت فعلی در مرزهای دو طرف را نیز مطلوب ارزیابی کرده و افزود: ما و دوستان ایرانیمان اجازه نخواهیم داد دشمنان خللی به این امنیت وارد کند.
ریبه ر احمد همچنین از آمادگی برای میزبانی از زایران اربعین حسینی برای سومین سال متولی خبر داده و اضافه کرد: امسال تلاش می کنیم در تردد زایران اربعین حسینی، تسهیل و تسریع بیشتری صورت گیرد تا ما نیز از برکات امام حسین (ع) بهره مند شویم.
خرداد ماه سال گذشته نخستین نشست استان های هم مرز جمهوری اسلامی ایران و شمال عراق به میزبانی آذربایجان غربی در ارومیه برگزار شد.
46
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حجم صادرات آذربایجان غربی به اقلیم کردستان عراق مساوی میزان صادرات ایران به 27 کشور اروپایی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حجم صادرات آذربایجان غربی به اقلیم کردستان عراق مساوی میزان صادرات ایران به 27 کشور اروپایی"، کلیک کنید.