معاون گردشگری ایران درحالی که اعلام کرد روادید ایران برای 64 درصد از کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای لغو شده است، برقراری ویزای گروهی میان کشورهای عضو این سازمان را برای آسان تر شدن سفر پیشنهاد کرد.
به گزارش آسیاننت، نشست روسای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای، جمعه 4 خرداد 1403 در قزاقستان برگزار شد. در آغاز این مراسم، اعضاء به احترام رییس جمهور فقید ایران و هیات همراه او که در سانحه سقوط بالگرد، شهید شدند، یک دقیقه سکوت کردند.
علی اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ که به صورت برخط در این نشست سخنرانی کرد، خطاب به «یرمک مارژیکپایف» ـ وزیر گردشگری و ورزش جمهوری قزاقستان ـ، «ژانگ مینگ» ـ دبیرکل سازمان همکاری های شانگهای ـ و دیگر اعضاء و نماینده های دولت های عضو، گفت: همانطور که اطلاع دارید، مردم ایران عزادار رییس جمهور و وزیر امور خارجه و هیات همراهشان هستند. با توجه به این مسیله، به نظرم ضروری آمد از همدردی دولت های عضو با دولت و مردم ایران قدردانی کنم.
او با اشاره به اینکه رییس جمهور شهید ایران توجه ویژه ای به تقویت همکاری های بین المللی و منطقه ای، از جمله سازمان همکاری های شانگهای داشت، اهمیت صلح و دوستی در تمام دنیا، در منطقه و بین دولت های عضو را مهم برشمرد.
شالبافیان با بیان اینکه یکی از ابتکارات رییس جمهور ایران برای توسعه گردشگری و ارتباط بین کشورها، لغو روادید بود، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از نیمی از جمعیت دنیا می توانند بدون نیاز به دریافت ویزا به ایران سفر کنند. این جلسه می تواند فرصتی طلایی در اختیار ما قرار دهد تا ظرفیت بالای گردشگری موجود در کشورهای عضو SCO را به نمایش بگذاریم.
معاون گردشگری گفت: با توجه به اینکه این سازمان جمعیتی بیش از سه میلیارد نفر را در برمی گیرد، پتانسیل بسیار خوبی برای تبدیل شدن به یک بازار بی رقیب برای ارسال گردشگر به سایر کشورهای عضو دارد.
او پیوندهای فرهنگی و تاریخی و زمینه های مشترک، سرزمین های گسترده با اقلیم های متنوع، مهمان نوازی مردم بومی و محلی، هنرها و صنایع دستی منحصربه فرد، را تنها نمونه های کوچکی از ظرفیت گردشگری این سازمان عنوان کرد و افزود: مشخصا، گردشگری نقشی کلیدی در اقتصاد جهانی دارد و با توجه به پتانسیل های موجود، نیروی محرک آن می تواند فرصت های شغلی فراوانی برای کشورهای عضو ایجاد کند.
شالبافیان تاکید کرد: گردشگری نقشی حیاتی در حفظ میراث مشترک بشر و باز زنده سازی تاریخ ایفا می کند.
معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنابع دستی 27 اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو، تنوع بالای معماری ایرانی که ریشه در سنت ها و تجربیات متنوع مردمان این خطه دارد، صنایع دستی اصیل ایران که موفق به کسب 398 آنلاین اصالت شده است و حدود 5 شهر دارای عنوان «شبکه شهرهای خلاق صنایع دستی»، آشپزی منحصربه فرد ایرانی، شرایط اقلیمی متنوع از مناطق کوهستانی تا چشمه های آبگرم، پزشکان متخصص و حرفه ای و فهرستی بلندبالا از پتانسیل های گردشگری طبیعی شامل اسپا و چشمه های آب معدنی، مردمان مهمان نواز و مهربان ایران را ظرفیتی منحصر ذکر کرد و گفت: به ندرت در جای دیگری می توان این همه ظرفیت را تجربه کرد.
شالبافیان سپس با ارایه پیشنهادهایی برای هموار کردن مسیر تقویت همکاری گردشگری میان کشورهای عضو، اظهار کرد: لغو روادید میان کشورهای عضو می تواند راه گردشگران ورودی در منطقه را هموار کند و آمار سفر را بالا ببرد. پیشنهاد خاص ما اعطاء ویزای سفرهای گروهی برای کشورهای عضو است.
ایران پیش تر لغو ویزای گروهی را با روسیه به اجرا گذاشته است. براساس توافق دو کشور، گروه های بیش از 5 نفر امکان سفر بدون ویزا به خاک ایران و روسیه حداکثر برای 15 روز را دارند.
او اضافه کرد: در حال حاضر روادید ایران برای 64 درصد از کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای لغو شده است. همچنین 37 درصد از گردشگران ورودی ایران از کشورهای SCO هستند.
معاون گردشگری در پیشنهادی دیگر مطرح کرد: نمایش تغییر شاخص کار داده های بازاریابی حوزه گردشگری و همچنین به اشتراک گذاری بهترین شیوه های عملکرد و راه اندازی یک بخش گردشگری در وبسایت SCO می تواند پلتفرمی در اختیار اعضا قرار دهد تا جدیدترین یافته ها و دستاوردهای خود را به اشتراک بگذارند.
او ادامه داد: پیشنهاد دیگر ایران، راه اندازی شبکه ای برای مجریان تور در حوزه کشورهای SCO است که می تواند سطح همکاری را بهبود دهد و به اعضاء در مدیریت ارسال گردشگران به سایر کشورهای عضو کمک کند و برحسب توافقنامه های دوجانبه و چندجانبه، مقاصد گردشگری مشترک در این کشورها ایجاد شود.
شالبافیان کار روی جاده ابریشم که ظرفیت بسیار خوبی برای پروژه های مشترک بین کشورهای عضو است، را به عنوان پیشنهاد دیگر ایران در این نشست مطرح کرد و افزود: این دارایی ناملموس از زمان های دور به ما رسیده و این ظرفیت را دارد که اتحاد، صلح دوستی و توسعه پایدار را برای نوع بشر هم در زمان حال و هم در آینده به ارمغان بیاورد. این ابتکار جای تحسین بسیار دارد؛ چراکه می تواند راه را برای همکاری، توسعه اتحاد و یکپارچگی در میان شهرهای جاده ابریشم و بهبود گردشگری منطقه ای و بین المللی هموار کند.
سازمان همکاری شانگهای، سازمان اوراسیایی میان دولتی است که برای همکاری های چند جانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده و درحال حاضر چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، ایران، پاکستان، هند عضو آن هستند و مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر آن محسوب می شوند.
انتهای پیام
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بسته پیشنهادی ایران به سازمان همکاری های شانگهای؛ ویزا گروهی شود" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بسته پیشنهادی ایران به سازمان همکاری های شانگهای؛ ویزا گروهی شود"، کلیک کنید.