آفتاب نیوز :
حمیدرضا دهقان منشادی، متخصص رادیوتراپی آنکولوژی درباره «مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان»، گفت: هریک از ما به طور مداوم میزبان آنتی اکسیدان ها و رادیکا ل های آزاد در بدن خود هستیم. برخی از آنتی اکسیدان ها توسط خود بدن ساخته می شوند و بقیه موارد از طریق تغذیه و خوردن غذا های حاوی آنتی اکسیدان تامین می شوند
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی افزود: بدن ما بعد از انجام واکنش های سلولی، رادیکال های آزاد تولید می کند. برای مثال کبد رادیکال های آزاد را تولید و از آن ها برای سم زدایی بدن استفاده می کند؛ در حالی که گلبول های سفید خون از رادیکال های آزاد برای مقابله و از بین بردن ویروس ها، باکتری ها و سلول های آسیب دیده استفاده می کنند.
وی متذکر شد: وقتی نوع خاصی از مولکول های حاوی اکسیژن می توانند آزادانه در بدن حرکت کنند، موجب ایجاد نوعی آسیب اکسیداتیو و در نتیجه تشکیل رادیکال های آزاد می شوند، اما وقتی در اثر تغذیه نامناسب یا قرار گرفتن در معرض سموم مختلف یا عوامل دیگر، سطح آنتی اکسیدان ها در بدن کمتر از رادیکال های آزاد شود، سبب افزایش فشار بر سیستم ایمنی بدن می شود.
دهقان منشادی با بیان اینکه آنتی اکسیدان به هر ماده ای گفته می شود که بتواند فرآیند اکسیداسیون را مهار کند، خاطر نشان کرد: آنتی اکسیدان ها شامل مواد غذایی مختلفی هستند مثلا کارتنویید ها مانند بتاکاروتن، لیکوپن و ویتامین C؛ این مواد نمونه ای از آنتی اکسیدان هایی هستند که فرآیند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن، پراکسید یا رادیکال های آزاد را مهار می کنند.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی ابراز کرد: میوه و سبزیجاتی مانند پرتقال، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، انار، آلبالو دارای آنتی اکسیدان هستند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بامصرف این مواد غذایی سرطان را دور بزنید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بامصرف این مواد غذایی سرطان را دور بزنید"، کلیک کنید.