آفتاب نیوز :
چند شبی است که سریال دلدادگان از شبکه آی فیلم به کارگردانی منوچهر هادی و با بازی بازیگران مطرحی، چون مسعود رایگان، پانته آ بهرام، مهرانه مهین ترابی و … حدود ساعت 22 هر شب بازپخش می شود. به این بهانه قصد داریم به نقد سریال دلدادگان بپردازیم. همراه ما باشید
نقد سریال دلدادگان را این طور آغاز می کنیم که این سریال در 3 فصل تهیه شده است که در حال حاضر شاهد پخش فصل اول آن هستیم. داستان در فصل اول از زمان حال آغاز می شود، به معرفی شخصیت ها می پردازد و با فراز و نشیب های زیادی همراه می شود. در فصل اول با یک عشق نامتعارف دو جوان از دو طبقه اجتماعی متفاوت روبرو هستیم. رابطه ای که طبق برنامه ریزی قبلی و کاملاَ عمدی شروع شده و سر رشته اش به انتقامی می رسد که ریشه در گذشته های دور دارد. در فصل دوم با یک برش زمانی، داستان با فلش بک به گذشته می رود. این فصل هم مایه ای عاشقانه دارد و راوی وصل و هجران در دوره تاریخی متفاوت میان سال های 1357 تا 1364 است. در فصل سوم دوباره زمان حال از سر گرفته می شود منتها با این تفاوت که مخاطب پیشینه ی شخصیت های سریال را می داند و ادامه ی ماجرا …
تا اینجا که حدودا 18 قسمت از سریال گذشته است، با خانواده مالک آشنا شده ایم که مردی خیر است و فرزندانش امیر و حدیث هر کدام درگیر روابط عاطفی عجیبی شده اند. امیر در نتیجه نجات جان یک دختر جوان پایش به شرکتی باز می شود و مدام همراه با مادر و دختری که صاحب آن شرکت هستند، به ماجرا های عجیبی وارد می شود و حتی جلوی چشمانش کسی به قتل می رسد. حدیث عاشق پسر هم دانشگاهی اش شده که مدام تلفن های او را بی جواب می گذارد و مادرش به جرم قتل در زندان است، اما به حدیث می گوید که مادرم خارج از کشور است.
در این میان خرده داستان هایی مربوط به مالک و موسسه خیریه اش هم وجود دارد. اما مسیله ای که تا اینجای کار مشخص شده این است که بیننده در هر قسمت فقط باید منتظر یک اتفاق باشد و بقیه دقایق را به صورت کش دار ببیند. چون الان تقریبا نیمی از فصل اول گذشته و به صورت کامل شخصیت پردازی ها انجام شده و فیلمنامه می تواند با تمام قوا شروع به قصه گویی کند، اما هنوز هم دقایق طولانی از هر قسمت به توضیح شرایط و ویژگی های شخصیت ها می گذرد.
این سریال نقاط ضعف اساسی دارد که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد که سریال دلدادگان باور پذیر نیست و زیاد بودن تعداد قسمت های آن و همینطور باردار شدن حدیث از همسرش مخاطب را به شدت یاد سریال های سخیف ترکیه ای می اندازد. از سویی دیگر نقش هاتف به شدت مصنوعی و غیر قابل درک است. ای کاش عوامل این سریال سعی در ساختن سریالی با معیار های امروز جامعه به دور از غلو و درشت نمایی شاعرانه داشتند. جای سوال است که این بودجه ی کلان دولتی صرف ساختن چه چیز هایی می شود. در حالی که با بخش اندکی از این بودجه هم می توان برای مناطق محروم کشور حداقل امکانات رفاهی تامین شود.
اما در کنار این انتقادها، آنچه بیش از همه و در سری اول پخش این سریال مورد توجه عموم قرار گرفت، حاضر نشدن پانته آ بهرام در قسمت پایانی سریال است. بازیگر نقش اصلی سریال ناگهان تصمیم می گیرد در قسمت آخر حاضر نشود تا کارگردان مجبور به تغییر پایان بندی شود؛ اتفاقی عجیب و محیرالعقول که فقط در سینما و تلویزیون ایران اتفاق خواهد افتاد. در حالی که بیشتر کشور ها با سرمایه گذاری روی سریال هایشان به دنبال جذب مخاطب جهانی هستند، در سریال های ایرانی حاشیه ها همچنان حرف اول را می زنند. این همه هزینه برای ساخت یک سریال سه فصلی عملاً با توجه به حاشیه های عوامل «دلدادگان» بر باد رفت تا حتی مخاطب ایرانی هم از نتیجه نهایی ناراضی باشد.
البته که عوامل سازنده سریال «دلدادگان» همه افرادی هستند که پیش از این و مخصوصا در چند سال اخیر نام آن ها را زیاد شنیده ایم یا در تیتراژ های مختلف نامشان را دیده ایم. از کارگردان مجموعه شروع می کنیم، کسی که کارش را با دستیاری شروع کرده و حالا چند سالی است که بسیار پر کار و پرحاشیه است. او قبل تر هم به واسطه سریال های «خداحافظ بچه» و «دختران حوا» در تلویزیون به سطح متوسطی از مخاطب دست پیدا کرده بود و مخاطب عام را می شناسد و برای رضایت مندی آن می داند چه راه هایی را برود، اما در تمام این سال ها نتوانسته منتقدین و نگاه های تخصصی به سینما و تلویزیون را راضی نگه دارد.
در ادامه نظرات کاربران راجع به این سریال را ببینیم:
کیمیا همان ابتدا درباره این سریال نوشت: خداروشکر به لطف مادر سریال ایرانی هم دیدم بد سمیه این دلدادگان
آزاده گفت: اولین سریال ترکیه ایی ایرانی: سریال دلدادگان بود
کاربری به نام اکتبر هم در همین رابطه نوشت: فیلم ترکیه ای؟! نه خیلی ممنون ما خودمون دلدادگان داریم
ماهک خیلی رک و راست نظرش را گفت: خدای من سریال دلدادگان مزخرف ترین سریال ایرانیه
ببری دقیق تر بررسی کرد و با اشاره به یک سکانس از این سریال نوشت: توی سریال دلدادگان روانشناس میگه من لازم نمی بینم براتون دارو تجویز کنم. اینا فرق روانشناس و روانپزشک رو نمیدونن بعد سریال میسازن. حتی یه سوال هم نمیکنن
سنا هم نظر جالبی داشت: بهترین بخش سریال دلدادگان، آهنگ محمّد اصفهانیه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "این سریال ایرانی از صد تا سریال ترکی، ترکی تر است" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "این سریال ایرانی از صد تا سریال ترکی، ترکی تر است"، کلیک کنید.