آفتاب نیوز :
یبوست عارضه ای است که با تخلیه نامنظم و غیرمداوم مدفوع یا دشواری در خروج آن از بدن تعریف می شود و حدود 15 درصد جمعیت جهان تاکنون با آن مواجه شده اند. این مشکل در دختران بیشتر از پسران مشاهده می شود و احتمال ابتلای زنان 65 ساله و بالاتر به آن نسبت به بقیه گروه ها و رده های سنی، بیشتر است.
علایم رایج یبوست عبارت اند از مدفوع سفت، زور زدن برای دفع، احساس انسداد در ناحیه آیورکتال (دهانه ای که مدفوع از آن عبور می کند)، دفع ناقص، ناراحتی شکمی و نفخ.
مصرف نکردن مایعات و فیبر به اندازه کافی و همچنین نداشتن تحرک از دلایل یبوست به شمار می روند. از جمله علل دیگر می توان به برخی اختلالات متابولیک نظیر دیابت و کم کاری تیرویید، بعضی داروها، برخی بیماری های مغز و اعصاب نظیر پارکینسون، ام اس و زوال عقل، بیماری های مرتبط با عضلات یا بیماری های جدی مانند سرطان روده بزرگ اشاره کرد.
حرکات منظم روده برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به حذف مواد زاید از بدن و جلوگیری از تجمع سموم کمک می کند.
یکی دیگر از عوامل موثر بر یبوست منیزیم است، که وری ول هلت در گزارشی به آن پرداخته است.
منیزیم چیست؟
منیزیم یک ماده معدنی مغذی است که در بسیاری از فرایند های بدن نقش مهمی دارد. از جمله اینکه عملکرد عضلات، سلول های عصبی، سطح قند خون، فشار خون و همچنین ضربان قلب را تنظیم می کند، به رشد استخوان ها کمک می کند و پروتیین دی ان ای و آران ای را می سازد.
منیزیم در اشکال مختلف مانند اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، سولفات منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم و ترکیبات دیگر موجود است.
این ماده معدنی را می توان با مصرف برخی مواد غذایی هم به بدن رساند و در خوراکی هایی مانند دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، اسفناج تازه و اسفناج آب پز و بادام هندی وجود دارد.
منیزیم با افزایش میزان آب و حجم مدفوع، مانند یک ملین اسمزی (دارای قابلیت جذب آب و ایجاد فشار اسموتیک) برای رفع یبوست عمل می کند و قابلیت منیزیم برای کشیدن آب به روده کمک می کند که مدفوع نرم شود و این مدفوع متورم به تحریک روده منجر می شود.
توجه داشته باشید که اگر به منیزیم یا ترکیبات آن حساسیت دارید، باید از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت مواجهه با واکنش آلرژیک شدید مانند خارش، کهیر و تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید. کلیه ها تنظیم سطح منیزیم در خون را برعهده دارند؛ بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، نیز احتمال دارد با افزایش خطر تجمع منیزیم مواجه می شوید.
از طرفی منیزیم با برخی دارو ها هم تداخل دارد و افراد مبتلا به شرایط پزشکی خاص باید از مصرف آن خودداری کنند یا از قبل از مصرف آن با پزشک و متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.
البته متخصصان برای درمان یبوست راهکار ها دیگری هم ارایه می دهند. افزایش مصرف مایعات، افزایش فعالیت بدنی، واکنش فوری به احساس نیاز به اجابت مزاج از جمله روش های مفید برای درمان این مشکل اند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید"، کلیک کنید.